Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Sportkundestudente Laura Verton (vierdejaars student aan de Fontys) is coördinator van het project. Zij zorgt ervoor dat de lessen die door studenten worden voorbereid aan bepaalde eisen voldoen: "Allereerst moet de les passen bij de rekenstof die de school aangeeft. Verder mogen de kinderen niet te lang stilstaan: het gaat om efficiënt in beweging zijn. De les is ook in gewone kleding uit te voeren. Dus geen hele intensieve beweging, gewoon lekker in beweging zijn. Leerkrachten en leerlingen zijn heel enthousiast."

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België 

Elke les bestaat evengoed uit een warming-up, een kern en een slot. Een voorbeeld van een spel is ‘levend klokkijken’, legt Verton uit. "Eén kind is dan de grote wijzer en een ander kind de kleine wijzer en dan moeten ze bijvoorbeeld op de stand van drie uur ’s middags gaan liggen." Een ander voorbeeld is Expeditie Rekensom. Daarbij hadden de kinderen een soort apenkooi-les met rekenopdrachten voor kinderen die getikt of af waren."

Wethouder Theo Geldens van Sport: “Bewegen is uiteraard heel belangrijk voor jong en oud. We willen zoveel mogelijk mensen in Valkenswaard laten bewegen met een gevarieerd aanbod. Daar is dit een geweldig voorbeeld van. In plaats dat kinderen 45 minuten vast op hun plek zitten, kunnen ze nu lekker rondrennen en rekenen tegelijkertijd.” Ook wethouder Mieke Theus van Onderwijs is enthousiast: “Fijn om te zien dat de samenwerking tussen gemeente en scholen kinderen uitdaagt om te leren met heel je lijf, dit helpt kinderen om beter te kunnen rekenen!”

Het project Sportief Rekenen is begonnen in oktober en duurt nog tot eind mei.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle