Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Politiek - Ben jij als Eindhovenaar afhankelijk van ondersteuning? Is dit in de vorm van een bijstandsuitkering of hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Jeugdwet? En wil jij invloed hebben op wat de gemeente ontwikkelt, bedenkt en uitvoert in het sociaal domein? Dan is de cliëntenraad sociaal domein op zoek naar jou.

Deze cliëntenraad adviseert  het gemeentebestuur (on)gevraagd en over beleid en uitvoering van sociale voorzieningen in het sociaal domein. De leden ontmoeten elkaar elke dinsdagmiddag (behalve in schoolvakanties) in het Stadhuis.

Jij bent:

Inwoner van Eindhoven vanaf 18 jaar.

Gebruiker van een sociale voorziening.

Geïnteresseerd in het sociaal domein/beleid van de gemeente Eindhoven.

Bereid te werken in het belang van de inwoner in het algemeen en de gebruiker van een sociale voorziening in het bijzonder.

In staat om verder te kijken dan alleen jouw eigen situatie.

Iemand die gemakkelijk beleidstukken leest, mee discussieert en graag samenwerkt.

Leergierig, flexibel en minimaal 6 uur per week beschikbaar

 

Jij bent geen:

Lid van de gemeenteraad of raadscommissie

Ambtenaar van de gemeente Eindhoven

Professional die in opdracht van de gemeente werkt in het sociaal domein

medewerker in loondienst (of bestuur van een instelling welke subsidie ontvangt van de gemeente Eindhoven

 

Wij bieden:

Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie.

Ontwikkelingsmogelijkheden door scholing en coaching.

Een benoeming voor een periode van 4 jaar.

De maximale fiscale vrijwilligersvergoeding.

Een laptop of tablet (blijft eigendom van de gemeente Eindhoven).

Vervoersvergoeding voor hen die reeds gebruikmaken van WMO-vervoer.

Interesse?

 

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris, de heer Mikkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 183 48 509. Solliciteren doe je uiterlijk 21 december 2018 met een korte motivatiebrief en cv naar de voorzitter, de heer Czech via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

040 Eindhoven Sport – Ondanks de voetbalstop gaat het voetbal zakelijk wel door. Twe spelers waren deze week extra in het nieuws.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid Het is al vele jaren zo dat het Paasweekend zorgt voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. Laten we er dit jaar met z’n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland hoopt van harte dat groepen motorrijders en groepen toerfietsers hun verantwoordelijkheid nemen en vooral genieten van hun eigen omgeving heel dichtbij.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid – Ook dit jaar weer gaat de gemeente, om overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen, deze rups de komende maand preventief bestrijden. Vooral in de zomer zorgt de eikenprocessierups voor klachten zoals jeuk en huiduitslag.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Corona heeft grote economische consequenties. In de regio hebben we verschillende keren een flinke crisis overleefd. Ook nu weer slaan we de handen ineen om er samen uit te komen. Iedereen telt mee en we hebben dus ook iedereen keihard nodig.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Het coronavirus treft verschillende groepen in de Eindhovense samenleving hard, zoals: ondernemers, verenigingen, initiatiefnemers uit de culturele sector, zorgaanbieders en gesubsidieerde instellingen in het sociaal domein. De noodzakelijke maatregelen van het Rijk brengen deze groepen in financiële problemen.

Lees meer...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - Blixembosch Buiten in Eindhoven-Noord groeit de komende jaren verder door. Gemeente Eindhoven, BPD en Hurks vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten, waarmee groen licht is gegeven om vanaf medio 2021 zo’n 180 nieuwe koopwoningen in het (laatste) plandeel Het Plateau te bouwen.

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - De gemeente heeft de vakken met proefbestrating op de Demer en in de Nieuwstraat vervangen door nieuwe proefbestrating, met hierin de Eindhovense steen. Deze proefbestratingen maken deel uit van het project Herinrichting Binnenstad.

Lees meer...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Lees meer...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Lees meer...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Lees meer...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Eindhoven

Vitamines & Supplementen & Gewicht