Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Dat blijkt uit het collegeprogramma dat het college van B&W heeft vastgesteld. Wethouder Theo Geldens (financiën): “De ambities van de gemeente Valkenswaard zijn groot, maar de financiële middelen beperkt. Het collegeprogramma kiest daarbij voor een heldere prioritering. Voorrang hebben zaken die onze sociale cohesie, innovatie en leisure in Valkenswaard versterken.”

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met het hoofdlijnenakkoord ‘’Koersvast en vernieuwend 2018-2022”. Dit is verwerkt in een collegeprogramma dat de basis vormt voor de jaarlijkse nota kaders en de begroting. Met het collegeprogramma geeft het college een opdracht aan de ambtelijke organisatie.

Doelen voor Valkenswaard

Met het collegeprogramma 2018-2022 staat de ambitie van Valkenswaard centraal: het realiseren van de Toekomstvisie 2030. In het collegeprogramma staan achtenveertig doelstellingen geformuleerd die jaarlijks terugkomen in de nota kaders en de begroting. Het college geeft daarbij antwoord op drie vragen: ‘wat willen we bereiken’, ‘wat gaan we daarvoor doen’ en ‘wat mag het kosten’.

Toekomstvisie

Met het kiezen voor sociale cohesie (van onze dorpen), (aandacht voor) innovatie en leisure (vrijetijdseconomie), kiezen we voor onze Toekomstvisie. Daarmee versterken we de kracht van Valkenswaard en bieden we een antwoord op nieuwe ontwikkelingen. Dit in het belang van huidige én toekomstige inwoners, instellingen en bedrijven van Valkenswaard waarvoor wij ons dagelijks inzetten. Onze gemeente is een mooie plek voor inwoners en bezoekers, zeker voor jongeren en jonge gezinnen.

De komende periode gaat de ambtelijke organisatie aan de slag om de ambities van het college te vertalen in de eerste nota kaders die onder het huidige college wordt gepresteerd. Daarbij is oog voor de financiële positie van de gemeente Valkenswaard en wordt duidelijk gemaakt op welke manier en in welk tempo alle ambities de komende jaren worden ingevuld.

040 Eindhoven Sport – Ondanks de voetbalstop gaat het voetbal zakelijk wel door. Twe spelers waren deze week extra in het nieuws.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid Het is al vele jaren zo dat het Paasweekend zorgt voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. Laten we er dit jaar met z’n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland hoopt van harte dat groepen motorrijders en groepen toerfietsers hun verantwoordelijkheid nemen en vooral genieten van hun eigen omgeving heel dichtbij.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid – Ook dit jaar weer gaat de gemeente, om overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen, deze rups de komende maand preventief bestrijden. Vooral in de zomer zorgt de eikenprocessierups voor klachten zoals jeuk en huiduitslag.

Lees meer...

250 groene e-scooters zijn vanaf donderdag 24 uur per dag beschikbaar.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie en duurzaamheid- Een studententeam van de TU-Eindhoven bestaande uit 17 studenten van verschillende nationaliteit, bouwt een elektrisch vliegtuigje dat, als alles goed gaat, in februari 2021 het luchtruim kan kiezen.

Lees meer...

 ‘Technologische innovaties essentieel voor veerkrachtige toekomst na corona’

040 Eindhoven Educatie - De vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) doen een appél op politiek Den Haag om technologische innovaties structureel te verankeren in hun agenda.

Lees meer...

 040 Eindhoven Maatschappij - mEen aantal inwoners van Eindhoven heeft een e-mail ontvangen waarin wordt opgedragen snel een openstaande rekening van de gemeentelijke belastingen te betalen.

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - Blixembosch Buiten in Eindhoven-Noord groeit de komende jaren verder door. Gemeente Eindhoven, BPD en Hurks vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten, waarmee groen licht is gegeven om vanaf medio 2021 zo’n 180 nieuwe koopwoningen in het (laatste) plandeel Het Plateau te bouwen.

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - De gemeente heeft de vakken met proefbestrating op de Demer en in de Nieuwstraat vervangen door nieuwe proefbestrating, met hierin de Eindhovense steen. Deze proefbestratingen maken deel uit van het project Herinrichting Binnenstad.

Lees meer...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Lees meer...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Lees meer...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Eindhoven

Vitamines & Supplementen & Gewicht