Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Sport - Het Nederlands Damesteam komt op woensdag 21 november in actie in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven! Tijdens deze uitzwaaiwedstrijd voor het EK, komen onze Oranje dames uit tegen Angola. Pak je kans en kom de Oranjedames succes toejuichen en met winst uitzwaaien naar het EK in Frankrijk!

Kaartverkoop

De Nederlandse handbaldames hebben een pittige klus voordat ze naar het EK in Frankrijk vertrekken. De Angolese dames zijn meervoudig Afrikaans kampioen en een fysiek sterke tegenstander. Op grote internationale toernooien doen ze het de laatste jaren verrassend goed.

Het eerste fluitsignaal voor deze spannende wedstrijd, klinkt om 19:30 uur. De kaartverkoop is weer van start, je kunt ze op de website handbal.nl bestellen. Het is de laatste krachtmeting in eigen land voordat het Europees Kampioenschap in Frankrijk begint op 1 december. In het Indoor-Sportcentrum Eindhoven is er plaats voor veel toeschouwers, dus het belooft weer een sfeervolle uitzwaaiwedstrijd te worden! Bestel jouw kaarten op tijd! In de voorverkoop kosten de kaarten 15 euro voor volwassen en 8 euro voor kinderen (t/m 15 jaar). Aan de kassa gelden de volgende tarieven: 17,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen

 Drogisterij.net De online drogist van Nederland en België

Selectie voor het EK

Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie van 10 speelsters bekendgemaakt die zeker zijn van deelname aan het EK in Frankrijk. Tijdens de trainingsstage voorafgaand aan het Europees kampioenschap worden nog zes speelsters geselecteerd. De selectie van het Nederlands Damesteam voor EK bestaat tot nu toe uit:

Lois Abbingh                                                           
Debbie Bont
Kelly Dulfer
Nycke Groot
Laura van der Heijden
Angela Malestein
Estavana Polman
Martine Smeets
Danick Snelder
Tess Wester

Wij wensen deze dames al veel succes toe!

Samen sporten, samen leren

De Nederlandse handbalbond ziet het aantal kinderen die zich aansluiten bij een handbalvereniging groeien. Niet verwonderlijk want handbal is een echt teamsport waar samenwerking en techniek centraal staan en goed getraind wordt. In Eindhoven zijn er ook gezellige handbalverenigingen die jong en oud de kneepjes van de sport graag overbrengen.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Per zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Eindhoven van start. Vanaf dat moment wordt Bravoflex in Zuid-Eindhoven (inclusief Tongelre) geïntroduceerd. Op onderstaand kaartje staat het gebied waarbinnen de dienst gaat rijden.

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven