Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Politiek - Ben jij als Eindhovenaar afhankelijk van ondersteuning? Is dit in de vorm van een bijstandsuitkering of hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Jeugdwet? En wil jij invloed hebben op wat de gemeente ontwikkelt, bedenkt en uitvoert in het sociaal domein? Dan is de cliëntenraad sociaal domein op zoek naar jou.

Deze cliëntenraad adviseert  het gemeentebestuur (on)gevraagd en over beleid en uitvoering van sociale voorzieningen in het sociaal domein. De leden ontmoeten elkaar elke dinsdagmiddag (behalve in schoolvakanties) in het Stadhuis.

Jij bent:

Inwoner van Eindhoven vanaf 18 jaar.

Gebruiker van een sociale voorziening.

Geïnteresseerd in het sociaal domein/beleid van de gemeente Eindhoven.

Bereid te werken in het belang van de inwoner in het algemeen en de gebruiker van een sociale voorziening in het bijzonder.

In staat om verder te kijken dan alleen jouw eigen situatie.

Iemand die gemakkelijk beleidstukken leest, mee discussieert en graag samenwerkt.

Leergierig, flexibel en minimaal 6 uur per week beschikbaar

 

Jij bent geen:

Lid van de gemeenteraad of raadscommissie

Ambtenaar van de gemeente Eindhoven

Professional die in opdracht van de gemeente werkt in het sociaal domein

medewerker in loondienst (of bestuur van een instelling welke subsidie ontvangt van de gemeente Eindhoven

 

Wij bieden:

Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie.

Ontwikkelingsmogelijkheden door scholing en coaching.

Een benoeming voor een periode van 4 jaar.

De maximale fiscale vrijwilligersvergoeding.

Een laptop of tablet (blijft eigendom van de gemeente Eindhoven).

Vervoersvergoeding voor hen die reeds gebruikmaken van WMO-vervoer.

Interesse?

 

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris, de heer Mikkers via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 06 183 48 509. Solliciteren doe je uiterlijk 21 december 2018 met een korte motivatiebrief en cv naar de voorzitter, de heer Czech via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Per zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Eindhoven van start. Vanaf dat moment wordt Bravoflex in Zuid-Eindhoven (inclusief Tongelre) geïntroduceerd. Op onderstaand kaartje staat het gebied waarbinnen de dienst gaat rijden.

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven