Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Renee Noortman is donderdag 25 oktober uitgeroepen tot winnaar van de Social Design Talent Award van gemeente Eindhoven.

040 Eindhoven Maatschappij - De prijs van 10.000 euro bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente. Renee studeert Industrial Design aan de TU/e. Zij krijgt de award voor haar project HawkEye. Via design fiction verkent dit project de toekomst van dementiezorg.

De tweede prijs is voor project SamSam van Lotte de Haan. Zij studeert aan de Design Academy Eindhoven (DAE). SamSam is een taalcafé waar statushouders en ouderen uit zorgcentra met elkaar in gesprek gaan. De derde prijs is voor Social Balconies van Edwin van Capelleveen. Ook hij studeert aan de DAE. Zijn project stimuleert ontmoetingen in appartementencomplexen door balkons met elkaar te verbinden. Beiden krijgen een coachingstraject in het bedrijfsleven.

Drogisterij.net De online drogist van Nederland en België 

Wethouder Monique List (Cultuur en Design) reikte de award uit tijdens de Dutch Design Week (DDW). "Met HawkEye zoekt Renee Noortman naar een manier om de zorg voor mensen met dementie binnen de huiselijke situatie te verbeteren. In een mooie combinatie van design en technologie weet ze de mantelzorgers actief te betrekken. Het project zou je goed kunnen verbinden met het Brainport Slimmer Leven programma.” Na DDW bekijken Noortman en de gemeente hoe haar opdracht verder doorontwikkeld kan worden.

Voor de award komen studenten van de TU/e en Design Academy in aanmerking die een oplossing bieden voor een gemeentelijk vraagstuk. Noortman komt in een mooi rijtje van eerdere winnaars terecht. Vorig jaar won Charlotte Kin de award met Through Eyes. In 2016 won Juliette Pépin met haar project M.O.T.S. Ook Dave Hakkens en Tove Elfferich zijn eerdere winnaars van de Social Design Talent Award.

040 Eindhoven Sport – Ondanks de voetbalstop gaat het voetbal zakelijk wel door. Twe spelers waren deze week extra in het nieuws.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid Het is al vele jaren zo dat het Paasweekend zorgt voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. Laten we er dit jaar met z’n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland hoopt van harte dat groepen motorrijders en groepen toerfietsers hun verantwoordelijkheid nemen en vooral genieten van hun eigen omgeving heel dichtbij.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid – Ook dit jaar weer gaat de gemeente, om overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen, deze rups de komende maand preventief bestrijden. Vooral in de zomer zorgt de eikenprocessierups voor klachten zoals jeuk en huiduitslag.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Corona heeft grote economische consequenties. In de regio hebben we verschillende keren een flinke crisis overleefd. Ook nu weer slaan we de handen ineen om er samen uit te komen. Iedereen telt mee en we hebben dus ook iedereen keihard nodig.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Het coronavirus treft verschillende groepen in de Eindhovense samenleving hard, zoals: ondernemers, verenigingen, initiatiefnemers uit de culturele sector, zorgaanbieders en gesubsidieerde instellingen in het sociaal domein. De noodzakelijke maatregelen van het Rijk brengen deze groepen in financiële problemen.

Lees meer...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - Blixembosch Buiten in Eindhoven-Noord groeit de komende jaren verder door. Gemeente Eindhoven, BPD en Hurks vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten, waarmee groen licht is gegeven om vanaf medio 2021 zo’n 180 nieuwe koopwoningen in het (laatste) plandeel Het Plateau te bouwen.

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - De gemeente heeft de vakken met proefbestrating op de Demer en in de Nieuwstraat vervangen door nieuwe proefbestrating, met hierin de Eindhovense steen. Deze proefbestratingen maken deel uit van het project Herinrichting Binnenstad.

Lees meer...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Lees meer...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Lees meer...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Lees meer...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Eindhoven

Vitamines & Supplementen & Gewicht