Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Renee Noortman is donderdag 25 oktober uitgeroepen tot winnaar van de Social Design Talent Award van gemeente Eindhoven.

040 Eindhoven Maatschappij - De prijs van 10.000 euro bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente. Renee studeert Industrial Design aan de TU/e. Zij krijgt de award voor haar project HawkEye. Via design fiction verkent dit project de toekomst van dementiezorg.

De tweede prijs is voor project SamSam van Lotte de Haan. Zij studeert aan de Design Academy Eindhoven (DAE). SamSam is een taalcafé waar statushouders en ouderen uit zorgcentra met elkaar in gesprek gaan. De derde prijs is voor Social Balconies van Edwin van Capelleveen. Ook hij studeert aan de DAE. Zijn project stimuleert ontmoetingen in appartementencomplexen door balkons met elkaar te verbinden. Beiden krijgen een coachingstraject in het bedrijfsleven.

Drogisterij.net De online drogist van Nederland en België 

Wethouder Monique List (Cultuur en Design) reikte de award uit tijdens de Dutch Design Week (DDW). "Met HawkEye zoekt Renee Noortman naar een manier om de zorg voor mensen met dementie binnen de huiselijke situatie te verbeteren. In een mooie combinatie van design en technologie weet ze de mantelzorgers actief te betrekken. Het project zou je goed kunnen verbinden met het Brainport Slimmer Leven programma.” Na DDW bekijken Noortman en de gemeente hoe haar opdracht verder doorontwikkeld kan worden.

Voor de award komen studenten van de TU/e en Design Academy in aanmerking die een oplossing bieden voor een gemeentelijk vraagstuk. Noortman komt in een mooi rijtje van eerdere winnaars terecht. Vorig jaar won Charlotte Kin de award met Through Eyes. In 2016 won Juliette Pépin met haar project M.O.T.S. Ook Dave Hakkens en Tove Elfferich zijn eerdere winnaars van de Social Design Talent Award.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Per zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Eindhoven van start. Vanaf dat moment wordt Bravoflex in Zuid-Eindhoven (inclusief Tongelre) geïntroduceerd. Op onderstaand kaartje staat het gebied waarbinnen de dienst gaat rijden.

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven