Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Economie Politiek - Een delegatie van bedrijven, instellingen en designers uit de Brainportregio Eindhoven bezoeken volgende week onder leiding van burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven Taiwan. Wethouder Mary-Ann Schreurs van portefeuillehouder Innovatie en Design maakt ook deel uit van de delegatie. Doel is het versterken van de economische banden tussen beide technologische regio’s en het aantrekken van Taiwanese investeerders. Het accent van de missie ligt op de sectoren health en design. Cross-overs van health en design is een unique selling point van de Brainport Eindhoven regio.

 

De bedrijven die deelnemen aan de missie zijn Smart Homes (Eindhoven); Synergetics (Eindhoven);  Development Agency Health Technology Park (Veldhoven); Do Something Different (Hatfield, UK); Gociety (Leende) en Qvita-Wuzzi Alert (Breda). De bedrijven, die vooral bestaande en nieuwe handelspartners ontmoeten in matchmaking-sessies, worden begeleid door Brainport Development en the Netherlands Trade and Investment Office.

Vergrijzing

Behalve de bedrijven, die volgende week vooral matchmakingssessies hebben, reist ook de zorgcoöperatie ‘Slimmer Leven 2020’ mee en de designers Lilian van Stekelenburg, Louise Knoppert Meng Hsun Wu en Fons Swegers. Lilian van Stekelenburg  heeft samen met Slimmer Leven de expositie Cure & Care in Taipeh opgesteld over technologische ondersteuning bij het ouder worden. (www.eindhoven-taiwan.com)

Burgemeester Rob van Gijzel zal zich vooral richten op het aanhalen van de banden met een vijftal bestaande investeerders en het voeren van gesprekken met negen potentiele nieuwe investeerders. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. In het kader van branding van Eindhoven en de Brainport regio, zal hij een keynote-speech verzorgen tijdens de Smart City Summit & Expo (www.smartcity.org.tw) in Taipeh. Tevens brengt de burgemeester een bezoek aan de burgemeesters van Taipeh en New Taipeh City.

Taiwan Design Center

Wethouder Mary-Ann Schreurs vergezelt de bedrijven en designers tijdens de bezoeken aan zorginstellingen en aan het Taiwan Design Center, om extra aandacht te genereren bij de Taiwanese instellingen. Tevens bezoekt zij een Open Innovatie instituut dat actief is op het gebied van intra- en extramurale gezondheidszorg.

Vanaf 2011 bestaat er een gericht economisch programma op Taiwan. Dat heeft geresulteerd in een sterke toename van Taiwanese bedrijven:  in totaal zitten er in onze regio rond de 60 Taiwanese bedrijven in Brabant, waarvan meer dan de helft in de Brainportregio. Ook vanuit Brainport wordt er geïnvesteerd in Taiwan: zo is ASML uit Veldhoven daar de grootste investeerder en heeft DAF een nauwe samenwerking met Formosa Plastics.

Driehoeks-samenwerking

Vorig jaar is de Global Triangle of Intelligent Communities opgericht, waarin de technologische regio’s Taipeh (Taiwan), Waterloo (Canada) en Eindhoven samenwerken op economisch vlak. De regio’s zijn vergelijkbaar vanwege de economische sectoren, de schaalgrootte en het aantal hoofkantoren. Volgens Rob van Gijzel levert die samenwerking veel op: ”We werken samen op het gebied van
aantrekken en behouden van buitenlands talent, het bevorderen van Innovatie bij het MKB, het aantrekken van investeerders en het bevorderen van export. Dat werpt zijn vruchten af, kijk maar naar de onstuimige groei van Taiwanese bedrijven in onze regio en het feit dat ASML de grootste investeerder is in Taiwan. Maar kijk ook naar hoe Blackberry uit Waterloo er bovenop wordt geholpen door Taiwan. Die driehoeks-samenwerking levert echt wat op. En vergeet niet: Taiwan is de grootste investeerder in China, dus een zeer interessant achterland.”

 

Het is de derde handelsmissie naar het Taiwan. Jaarlijks bedragen de internationale contacten met het eiland zo’n 20.000 euro, de komst van Taiwanese bedrijven naar de regio Eindhoven levert vanaf 2011 jaarlijks vele honderden banen op.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven