Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Maatschappij - De winterperiode is een goede periode om zwarte ratten te bestrijden. Het ‘natuurlijke’ voedsel, zoals de zaden, vruchten en noten raken op. Door de droge zomer is de hoeveelheid natuurlijk voedsel deze winter nog kleiner. Omdat er weinig voedsel is, zullen ratten sneller van lokazen op klemmen en vallen eten.

Hongerige zwarte ratten eten ook ander voedsel, zoals afval en voer voor vogels en hobbydieren. Zorg ervoor dat ratten hier niet bij kunnen. Geef hobbydieren alleen eten dat zij direct opeten en haal het ’s avonds uit de hokken. Haal vogelvoer zoals potten pindakaas en vetbollen ’s avonds uit de tuin. Ratten eten ’s nachts van dit voedsel. Woon je in een wijk waar afval in zakken wordt opgehaald? Plaats de zakken dan pas ’s ochtends op de ophaaldag aan de straat. Ratten zijn namelijk vooral actief in de schemering en nacht.

Bereken je premie - ZorgDirect 

Voorkomen van ratten is belangrijk, maar je kunt ook vallen zetten. Voor lokazen in vallen kun je het beste gebruik maken van granen en noten. Zwarte ratten hebben vaak een sterke voorkeur voor plantaardig voedsel. Leven ratten bij jou bijvoorbeeld van konijnenvoer? Leg dan konijnenvoer in de val. Ratten zijn wantrouwend naar nieuwe dingen in hun omgeving. Het is mogelijk dat ratten een week of twee moeten wennen aan een val voordat zij die vertrouwen. Zet daardoor de eerste twee weken de val niet op scherp. Op die wijze kan de rat wennen en vang je geen andere diersoorten, zoals egels, eekhoorns of vogels.

Overlast en verantwoordelijkheidDoor voedsel voor zwarte ratten te verwijderen en ratten te vangen, zal jouw buurt minder overlast van ratten hebben. De zwarte rat schuilt en nestelt in gebouwen. De eigenaar of gebruiker (huurder) van het gebouw is verantwoordelijk voor de bestrijding van de zwarte rat op eigen kosten. Ook het dicht maken van woning voorkomt veel overlast.

Melden

Zie je ratten in jouw wijk, maak er dan een melding van bij de gemeente. Je kunt dit melden via de BuitenBeter app, of via het telefoonnummer 14 040.

040 Eindhoven Sport – Ondanks de voetbalstop gaat het voetbal zakelijk wel door. Twe spelers waren deze week extra in het nieuws.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid Het is al vele jaren zo dat het Paasweekend zorgt voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. Laten we er dit jaar met z’n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland hoopt van harte dat groepen motorrijders en groepen toerfietsers hun verantwoordelijkheid nemen en vooral genieten van hun eigen omgeving heel dichtbij.

Lees meer...

040 Eindhoven Gezondheid – Ook dit jaar weer gaat de gemeente, om overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen, deze rups de komende maand preventief bestrijden. Vooral in de zomer zorgt de eikenprocessierups voor klachten zoals jeuk en huiduitslag.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Corona heeft grote economische consequenties. In de regio hebben we verschillende keren een flinke crisis overleefd. Ook nu weer slaan we de handen ineen om er samen uit te komen. Iedereen telt mee en we hebben dus ook iedereen keihard nodig.

Lees meer...

040 Eindhoven Economie - Het coronavirus treft verschillende groepen in de Eindhovense samenleving hard, zoals: ondernemers, verenigingen, initiatiefnemers uit de culturele sector, zorgaanbieders en gesubsidieerde instellingen in het sociaal domein. De noodzakelijke maatregelen van het Rijk brengen deze groepen in financiële problemen.

Lees meer...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - Blixembosch Buiten in Eindhoven-Noord groeit de komende jaren verder door. Gemeente Eindhoven, BPD en Hurks vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten, waarmee groen licht is gegeven om vanaf medio 2021 zo’n 180 nieuwe koopwoningen in het (laatste) plandeel Het Plateau te bouwen.

Lees meer...

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - De gemeente heeft de vakken met proefbestrating op de Demer en in de Nieuwstraat vervangen door nieuwe proefbestrating, met hierin de Eindhovense steen. Deze proefbestratingen maken deel uit van het project Herinrichting Binnenstad.

Lees meer...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Lees meer...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Lees meer...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Lees meer...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Eindhoven

Vitamines & Supplementen & Gewicht