Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Foto: Thari Parson
040 Eindhoven Economie - Merijn Gijsbers, eigenaar van de Eindhovense koffieschool het Koffiegenootschap, behaalde afgelopen dinsdag de finale van het Dutch Barista Championship 2016

 
Slechts zes koffieprofessionals gaan door na de voorrondes en maken kans op de ultieme titel; Nederlands Baristakampioen. De finale vindt plaats tijdens The Amsterdam Coffee Festival, van 18 t/m 20 maart 2016 in de Westergasfabriek. De kampioen zal Nederland vertegenwoordigen op het World Barista Championship in Dublin.

Baristakampioenschap

De opdracht lijkt simpel: in 15 minuten vier espresso's, vier macchiato's en vier signature drinks bereiden. Ieder detail moet perfect zijn, de techniek, de smaak en de presentatie. Met zeven juryleden die de deelnemers op de vingers kijken en iedere druppel en ieder woord beoordelen, zijn stalen zenuwen vereist.

Project Pineappely

Merijn heeft zich maanden voorbereid op de voorronde en zal de komende maanden met zijn team verder werken om zijn presentatie te perfectioneren. Zijn favoriete onderdeel is de Signature Drink, waar hij onder andere ananas in verwerkt. Dit drankje heeft er al voor gezorgd dat zijn team en supporters de deelname van Merijn Project Pineappely hebben genoemd.