Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bezoek het Kennisuitwisselings (KUS)- Inspiratie- en Matchmaking Event

010 Eindhoven Economie & Duurzaamheid - Op 13 oktober a.s. vindt op het Montgomeryplein 6 in Helmond, het project ‘Food from Food’-event plaats. Dit project stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwerking van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen.

Food from Food is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma dat met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling tot stand is gekomen. Het ‘Food from Food’-project loopt van 1 januari 2017 tot 31 december 2019.

Gebruik je als producent van levensmiddelen of ingrediënten plantaardige grondstoffen? Heb je al eens overwogen om diezelfde grondstoffen uit nevenstromen te winnen en kringlopen te sluiten? Of  wens je als landbouwer of als producent maximale waarde te halen uit nevenstromen? Elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal tijdens de bijeenkomsten van Food from Food. Wilt u meer informatie? Raadpleeg de Website.

 

Programma

09.45 uur: Ontvangst

10.15 uur: Inleiding
• Valorisatie van nevenstromen, visie voor Vlaanderen
• Nederland in de EU Interreg projecten Food Heroes en Food from Food
• Voorstelling van de partners

10.30 uur: Plant based food inspiration
• Trendanalyse van de markt. Kansen voor nieuwe ingrediënten en voedingsproducten
• Het aanbod nevenstromen voor de regio Vlaanderen - Zuid-Nederland
• Technologie maakt mogelijk: State-of-the-art pilotinfrastructuur ter beschikking in Vlaanderen - Nederland

12.00 uur: Lunchpauze

12.45 uur: Interactie en ideeëngeneratie
Keuze uit 3 actieve rondetafelgesprekken met experts en bedrijven:
• Clean Label; naar inzet van natuurlijke ingrediënten in voedingsproducten
• Consument & Design
• Technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden voor gepersonaliseerde voeding

13.45 uur: Pauze

14.00 uur: Presentatie van de beste ideeën per tafel

14.30 uur: Matchmaking: Ontmoet jouw toekomstige business partner uit Vlaanderen of Nederland. Scherp jouw business ideeën aan in één op één gesprekken met de aanwezige bedrijven en experts. Bij inschrijving geef je aan  welke nevenstromen bij jouw organisatie in aanmerking komen voor een alternatieve markt. Waar ben je naar op zoek? Geef aan met welke vraag of idee je rondloopt. Wij verbinden je met potentiële partners. Daarnaast is er natuurlijk nog vrije ruimte voor ontmoeting en uitwerking van de ideeën.

16.30 uur: Einde programma

Klik hier om je aan te melden!

 

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven