Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Economie - Dagelijks heb je met wetenschap en technologie te maken, vanaf het moment dat je in de ochtend op de fiets stapt totdat je de wekker zet wanneer je gaat slapen. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie.

Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. Ben jij benieuwd naar hoe een zwemlaboratorium er van binnen uitziet of hou jij van robots? Dan is dit jouw kans!

“We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst”, aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen. Hieronder zijn de highlights weergegeven die zich in Noord-Brabant bevinden.

HIGHLIGHTS NOORD-BRABANT

DIFFER

Datum : 7 oktober

Plaats : Eindhoven

Categorie : Duurzaamheid, proefjes, programmeren, techniek, onderzoeken

Activiteit : Op zondag 7 oktober tussen 12:00-17:00 uur is het mogelijk om bij het nieuwe en duurzame labratoriumgebouw DIFFER een kijkje achter de schermen te nemen. DIFFER onderzoekt de toekomst van de energie: fusie-energie en

zonnebrandstof. Bekijk tijdens het Weekend van de Wetenschap grote experimenten en laboratoria, praat met wetenschappers en doe mee aan workshops, mini-masterclasses en een puzzeltocht met live proefjes!

 

InnoSportLab De Tongelreep

Datum : tbc

Plaats : Eindhoven

Categorie : Sport en gezondheid

Activiteit : InnoSportLab De Tongelreep biedt zwemmers geavanceerde test- en meetapparatuur waarbij in de trainingsomgeving getest kan worden. Daarnaast is het InnoSportLab bezig met het ontwikkelen van systemen waarmee de zwemtechniek

gedetailleerd en geautomatiseerd in kaart kan worden gebracht. Missie van het lab is om het beste zwemlaboratorium van de wereld te zijn. Het InnoSportLab werkt dagelijks samen met de Olympische zwemmers van Nederland.

Stichting Niet Normaal - Robot Love

Datum : 6 en 7 oktober

Plaats : Eindhoven

Categorie : Robots, toekomst, volwassenen

Activiteit : Hou jij van robots? Robot Love is een internationale kunstexpositie in Eindhoven waar je niet alleen kunt kijken maar ook kunt voelen, spelen en zelfs praten met robots. De grote expositie is een mix van kunst, design en wetenschap. Volg op 6 en 7 oktober de gratis tour om 14:00 uur.

BredaPhoto

Datum : tbc

Plaats : Breda

Categorie : Volwassenen

Activiteit : BredaPhoto Festival haakt in op Weekend van de Wetenschap door in samenwerking met InScience - International Science Film Festival Nijmegen, in het Chassé Cinema twee dagen lang een miniwetenschapsfilm festival te organiseren. Tijdens dit weekend wordt een gevarieerd filmaanbod getoond, waarbij wetenschap centraal staat. Ontdek wetenschap, technologie en kunst op het witte doek

InnoSportLab Sport en Beweeg!

Datum : tbc

Plaats : Eindhoven

Categorie : Sport en gezondheid

Activiteit : Al sinds 2007 is Sportcomplex Eindhoven Noord uniek op het gebied van ontwikkeling van nieuwe vormen van sporten en bewegen. De doelstelling van het InnoSportLab® Sport en Beweeg! is om Nederlanders een leven lang gezond en met plezier te laten sporten en bewegen. Bedrijven, kennisinstellingen, overheden en sportinstellingen worden bij elkaar gebracht om samen te werken aan de ontwikkeling, validatie en realisatie van nieuwe producten, diensten en faciliteiten die het sporten en bewegen voor jong en oud zullen stimuleren.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven