Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Voormalig directeur VodafoneZiggo naar ‘Spotify’ voor boeken, tijdschriften en luisterboeken

040 Eindhoven Economie - William Linders, voormalig directeur Content & Programming bij VodafoneZiggo, gaat mede leiding geven aan MagBoox, een Nederlandse steamingdienst die via een eigen platform voor het vaste bedrag van €9,99 per maand lezers onbeperkte toegang verschaft tot boeken, tijdschriften en luisterboeken.

De 47-jarige Linders, die eerder op directieniveau werkte voor onder meer de Fox Mobile Group en Endemol, maakt met ingang van deze week deel uit van het managementteam van Magboox.

Spotify en Netflix

 Het in Eindhoven gevestigde bedrijf, dat ruim zes jaar geleden werd opgericht door de broers Ramazan en Gokhan Colkusu, heeft grote groeiambities. “We hebben de intentie om in de groeimarkt van online lezen binnen afzienbare tijd een marktleiderspositie in te nemen”, aldus mede-oprichter Ramazan Colkusu. “Wat Spotity en Netflix op dit moment al zijn voor respectievelijk muziek en video-entertainment is MagBoox straks voor het online lezen van onder meer literatuur, thrillers en studieboeken, maar ook magazines en publiekstijdschriften. De verwachting is verder dat het luisterboek het komende jaar een grote vlucht zal nemen.”

Mandemakers Groep

 De innovatieve onderneming, ontwikkeld op de TU/e Campus, kwam een jaar geleden in het nieuws nadat De Mandemakers Groep (DMG), een van de leidende partijen in Nederland op het gebied van keuken- woon- en badkamerinrichting en tegenwoordig ook actief in private equity, het besluit had genomen om € 1 miljoen in de Eindhovense start-up te investeren. Dankzij de kapitaalinjectie van het Brabantse familiebedrijf is MagBoox in staat geweest versneld de groei in te zetten door de verdere ontwikkeling van het platform en samenwerking te zoeken - en te vinden - met een aantal grote Nederlandse uitgeversgroepen.

Nieuwe ontwikkelingsfase

Met de toetreding van William Linders is voor MagBoox een nieuwe fase van ontwikkeling aangebroken. Het bedrijf is bezig met het opzetten een aantal strategische partnerships. Met William Linders als nieuwe man aan boord is het de verwachting dat deze operatie versneld wordt uitgevoerd. “Het hoeft denk ik geen toelichting dat we erg blij zijn dat een man van zijn statuur zich achter ons initiatief schaart“, aldus de mede-oprichter. “De schat aan strategische en commerciële ervaring die hij meebrengt, kennis van de markt en vooral zijn goede contacten in de branche gaan ervoor zorgen dat MagBoox snel een speler van formaat is.”

Doorbraak

Colkusu verwacht al over enkele weken een grote doorbraak bekend te kunnen maken. “We zijn op dit moment in gesprek met een aantal grote partijen om te komen tot een partnership.. Het wachten is op het moment dat we een handtekening kunnen zetten. Dan zal de wereld uiteraard opnieuw van ons horen.”

Het succes van MagBoox berust voor een groot deel op het vermogen snel te kunnen veranderen, aldus Colkusu. "Op basis van klikgedrag en lerende algoritmes volgen wekelijks updates. Op die manier worden gebruikers continu betrokken bij de ontwikkeling. Om hard te kunnen groeien in de onlinewereld moet je snel kunnen ontwikkelen met een hoge kwaliteit. Dankzij de TU/e zijn wij daartoe in staat."    

William Linders zelf is erg blij dat hij de keuze heeft gemaakt om een groot bedrijf als VodafoneZiggo in te ruilen voor een relatieve nieuwkomer op de streaming markt, zegt hij in een reactie. ,,Met de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan ben ik ervan overtuigd dat MagBoox de vernieuwing kan bieden waar Nederland op zit te wachten. De echte commerciële lancering moet nog plaatsvinden, maar daarna gaat het snel. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt een content aanbod dat voor de Nederlandse uitgeefwereld uniek is. De vergelijking met reuzen als Spotify en Netflix gaat zonder meer op.”  

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven