Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Cultuur - Het Evoluon in Eindhoven was eind oktober het decor van de bijzondere tentoonstelling Poupelle of Chimney Town (De vuilnisman van schoorsteenstad).

Het is voor het eerst dat de tentoonstelling van de bekende, Japanse komiek Akihiro Nishino in Nederland te bewonderen was. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek met illustraties van 33 illustratoren, die de prenten gezamenlijk maakten op basis van foto’s. Tijdens de tentoonstelling werden de 41 illustraties met ledverlichting tot leven gebracht. Nooit eerder exposeerde een artiest op deze wijze in Nederland.

 

In het fantasierijke Poupelle of Chimney Town vertelt Nishino aan de hand van zeer gedetailleerde afbeeldingen het verhaal van de vriendschap tussen een jonge schoorsteenveger en een vuilnisman. De vuilnisman wordt niet geaccepteerd door de bewoners van Chimney Town. Alleen de jonge schoorsteenveger ziet de schoonheid van de vuilnisman en wordt op een prachtige manier voor die openheid beloond. Nishino: “Het verhaal leert kinderen te geloven in wat ze zien, zelfs als ze de enige zijn.”

Boek online gratis beschikbaar

Het boek werd wereldwijd al bijna een half miljoen keer verkocht en is te bekijken op

Het boek is ook online te lezen. De afbeeldingen van het boek zijn voor iedereen te downloaden en te gebruiken. Het boek is nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Over Akihiro Nishino

De komiek Akihiro Nishino (1980) is zeer bekend in Japan dankzij zijn (tv-)optredens, regiewerk voor film en toneel, en als schrijver van verschillende kinderboeken. In 2009 maakte hij zijn debuut als fotoboekschrijver met het boek ‘Dr. Ink's Starry Sky Kinema’, geschreven met een enkele 0,03 mm monochroompen. Daarna werden ‘Zip & Candy’ en ‘The Music Box Planet’ gepubliceerd. Met de tentoonstelling van zijn laatste werk ‘Poupelle of Chimney Town’, reist Nishino momenteel de wereld over. Het volgende werk 'We are in love at the clock tower' is al in productie.

040 Valkenswaard Sport - Zes basisscholen in Valkenswaard doen mee aan het project Sportief Rekenen. In dit project  krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 beweegles in combinatie met een rekenles. De scholen die meedoen aan het programma worden ondersteund door studenten van Fontys Sporthogeschool en Sportief Valkenswaard, een onderdeel van de gemeente.

Read more ...

040 Geldrop Gezondheid - In de maanden mei, juni en juli kan de eikenprocessierups weer voorkomen op eikenbomen. Na contact met de haren van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Read more ...

040 Eindhoven Sport - PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.

Read more ...

040Eindhoven Economie/duurzaamheid – Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 1 december a.s. krijgt Station Eindhoven het predicaat ‘Centraal’. De nieuwe naam van het station wordt ‘Station Eindhoven Centraal’. Nederland kent zes van deze centrale stations en daar komt Eindhoven nu dus bij. Even snel de naam veranderen is niet niks; dat gaat ruim € 100 - € 150.000,= kosten.  

Read more ...

040 Eindhoven Economie – Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes wordt het gezicht van de start van het ambitieuze Female Tech Heroes netwerk, dat op dinsdag 21 mei wordt gelanceerd in de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Meer dan 600 tech-vrouwen hebben zich aangemeld. Kroes: ‘Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten.’

Read more ...

Thuisbezorgd.nl kondigt de winnaars van de Best Restaurant Awards 2018 aan

040 Eindhoven Economie - Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Spare Rib Express sleept de titel “Beste restaurant van Eindhoven'' in de wacht. Naast de landelijke winnaar publiceert Thuisbezorgd.nl ook de volledige lijst met winnaars per stad en categorie. Samen vormen deze een overzicht van de best beoordeelde restaurants door heel Nederland. 

Read more ...

040 Valkenswaard Politiek -  Voor de gemeente Valkenswaard staan ook in de komende periode sociale cohesie, innovatie en leisure bovenaan.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Met ingang van het jaar 2019 komt de aanslag gemeentelijke belastingen in februari in plaats van januari. Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden er altijd veel transacties plaats zoals de aan- en verkoop van woningen. Om wijzigingen goed te verwerken is besloten de aanslagen voortaan in februari te versturen. Daardoor verandert ook het betalen in termijnen van 11 naar 10 termijnen.

Read more ...

040 Eindhoven Maatschappij - Steeds meer Eindhovenaren verlengen hun rijbewijs digitaal. Je hoeft dan alleen nog maar naar het Inwonersplein om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak. Eindhoven doet mee aan een landelijke proef waarbij inwoners online hun rijbewijs kunnen verlengen. Sinds oktober vorig jaar deden ruim 1.000 Nederlanders dat. Onder hen 300 Eindhovenaren.

Read more ...

040 Veldhoven Cultuur - Meedoen aan activiteiten en mensen ontmoeten kan een eerste stap zijn op weg naar een goede integratie in de gemeente Veldhoven en ook richting betaald werk als je in de bijstand zit. Met dat gegeven in het achterhoofd heeft de klantmanager Werk van de gemeente de start van het project Culturele Talentkeuken opgezet en begeleid.

Read more ...

Deadline 31 januari 2019

040 Eindhoven Cultuur - Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

Read more ...

o.l.v. Matthijs van Nieuwkerk

Read more ...

Nieuwsoverzicht Eindhoven