Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Politiek - We zijn nog dringend op zoek naar stembureauleden voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022. Op deze pagina vind je meer informatie over de werkzaamheden, vergoeding en voorbereiding als stembureaulid. Je kunt je aanmelden door de naam en adresgegevens de mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een medewerker van het Team Verkiezingen neemt dan contact op.

De Rijksoverheid en de gemeente Eindhoven nemen maatregelen om de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zo te organiseren dat het voor kiezers veilig is om te stemmen en het voor stembureauleden veilig is om hun werk te doen in de stemlokalen.

Een tiental stembureaus is al twee dagen eerder open om eventuele drukte te kunnen spreiden. Stemlokalen voldoen aan de coronaregels. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid naar minimaal vier.

Hoe ziet een dag eruit voor een stembureaulid?

Het stembureau is geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Als lid van het team zorg je voor een correct verloop van het proces op het stembureau. Je bent klantvriendelijk en correct naar kiezers. Er wordt met een rooster gewerkt, zodat alle stembureauleden voldoende pauze hebben. Nadat op woensdag 16 maart de laatste kiezer om 21.00 uur heeft gestemd, assisteer je bij het tellen van de stemmen. Naar verwachting zal het tellen rond 00.00 uur zijn afgerond.

Hoe word ik voorbereid op mijn werk als stembureaulid?

Als stembureaulid volg je gratis een verplichte digitale training die wordt afgesloten met een toets. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent van het gehele verkiezingsproces.

Krijg ik een vergoeding als stembureaulid?

Ja. De vergoeding voor deelname aan de gehele verkiezingsdag bedraagt op maandag 14 maart en/of dinsdag 15 maart € 140,00 per dag voor een stembureaulid en € 180,00 per dag voor een voorzitter.  

De vergoeding voor deelname aan de gehele verkiezingsdag bedraagt op woensdag 16 maart € 170,00 voor een stembureaulid en € 220,00 voor een voorzitter. De vergoeding voor woensdag 16 maart is hoger dan die voor 14 maart en 15 maart, omdat op die dagen geen stemmen worden geteld. 

Welke maatregelen worden er genomen om tijdens corona veilig te kunnen deelnemen als stembureaulid?

Je kunt de volgende maatregelen verwachten:

1,5 meter afstand tussen de andere stembureauleden én de kiezers. Tijdens het stemmen én bij het tellen

 Er wordt binnen de locatie zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer georganiseerd.


Hygiënemaatregelen

Er wordt voldoende materiaal geleverd om regelmatig de gebruikte materialen te desinfecteren.


Beschermingsmiddelen

Op de tafels zijn kuchschermen geplaatst om een afscheiding te vormen tussen leden en kiezers;

Je draagt handschoenen als je een identiteitsbewijs aanneemt of een kiezer assisteert;

Je draagt een door de gemeente verstrekt mondneusmasker.


Extra hulp

Er moeten altijd minimaal vier stembureauleden aanwezig zijn op het stembureau;

Dit extra vierde lid is verantwoordelijk voor het toelaten van kiezers om zo te voorkomen dat het op het stembureau te druk wordt.


Kieswet wordt tijdelijk gewijzigd op een aantal onderwerpen

Vooropening van een tiental stembureaus op maandag 14 en dinsdag 15 maart;

Tevens vragen wij kiezers om gespreid over de dag en op het toegewezen stembureau te komen stemmen.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Politiek & Maatschappij

Beheerders gezocht banner