Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Maatschappij - Per 1 januari 2022 komen er andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk wordt voor de jeugdhulp. Dit is het gevolg van de Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet.

Jeugdigen die nu hulp hebben, blijven dit gewoon houden. Ook houden zij dezelfde hulpverlener. Voor de meeste van hen blijven wij als gemeente Eindhoven de jeugdhulp betalen. Voor een klein aantal wordt per 1 januari een andere gemeente (financieel) verantwoordelijk. Maar ook voor die betrokkenen verandert de inhoudelijke zorg niet.

Zij blijven bij hun hulpverlener en pleegkinderen blijven in hun eigen pleeggezin. De betrokken kinderen/gezinnen waar er iets verandert, krijgen voor het einde van het jaar persoonlijk bericht. Zij ontvangen een brief met informatie over de nieuwe gemeente. Daarnaast zorgt de gemeente Eindhoven voor een zorgvuldige overdracht.

Wat is de reden van de wetswijziging?

Het Woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet regelt sinds 2015 welke gemeente financieel verantwoordelijk is voor de jeugdhulp. In de praktijk blijkt dat het soms ingewikkeld is om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulp. Daarom wordt per 1 januari het woonplaatsbeginsel aangepast. De nieuwe wet geldt ook voor de jeugdigen die nu jeugdhulp hebben.

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie over de wetswijziging is te vinden op de website van de VNG en de website van de Tweede Kamer.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Politiek & Maatschappij

Beheerders gezocht banner