Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Politiek Maatschappij - Blixembosch Buiten in Eindhoven-Noord groeit de komende jaren verder door. Gemeente Eindhoven, BPD en Hurks vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten, waarmee groen licht is gegeven om vanaf medio 2021 zo’n 180 nieuwe koopwoningen in het (laatste) plandeel Het Plateau te bouwen.

Het eerste plandeel De Velden (ongeveer 250 woningen) is nagenoeg afgerond. Daarmee telt Blixembosch straks in totaal circa 430 extra, nieuwe woningen.

Wethouder Yasin Torunoglu is enthousiast over de bouw van de extra woningen: “Eindhoven heeft dringend behoefte aan meer woningen. We zijn daarom gestart met een bouwoffensief. Ook in deze crisistijd blijft het woningtekort groot. We willen zo snel mogelijk woningen realiseren, waaraan nu de meeste behoefte is. Vorig jaar zijn in Eindhoven bijna 3.000 woningen bijgebouwd. Maar dat is zeker nog niet genoeg. Veel mensen zijn op zoek naar een woning, in het stadscentrum maar ook daarbuiten. Daarom is dit project aan de rand van onze stad een waardevolle aanvulling.”

Momenteel wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Medio 2021 start de bouw van de eerste woningen. De verwachting is dat in 2023 de laatste woningen worden opgeleverd.

Meer info

Inschrijven voor de nieuwe woningen is nog niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief op blixemboschbuiten.nl om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. De verwachting is dat de woningen begin 2021 in verkoop gaan.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Politiek & Maatschappij