Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Economie - Naar school gaan, leren voor een beroep en daarmee later een leuke baan krijgen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms lukt het niet op school. Dat kan te maken hebben met verkeerde keuzes of persoonlijke omstandigheden.

Loopbaanbegeleiders van RMC helpen jongeren van 18 tot 23 jaar zonder een havo- of vwo-diploma of een diploma op mbo-niveau 2 (of hoger) verder. RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten.

Len van den Elsen: “Als loopbaanbegeleider heb ik contact met jongeren in de regio Eindhoven-De Kempen die voortijdig, dus zonder diploma, hun school hebben verlaten of dreigen te verlaten. Samen met de jongere onderzoek ik wat zijn of haar interesses en capaciteiten zijn. En ook: is er hulp nodig bij het oplossen van problemen die ertoe kunnen leiden dat hij of zij niet kan starten met een opleiding of werk?”

Volgende stap

De RMC-loopbaanbegeleiders geven de jongeren meer informatie over het scholingsaanbod in de regio: op welk niveau kan de jongere instromen, gezien zijn of haar vooropleiding? En welke opleidingen passen het beste bij zijn of haar interesses? “Zo’n schooldiploma is ontzettend belangrijk. Daarmee heb je een grotere kans op het vinden van een baan. Daarom helpen wij jongeren graag met de beste volgende stap”, aldus Len.

De ondersteuning van de loopbaanbegeleiders van RMC is gratis. Wil je meer informatie? Kijk op eindhoven.nl/rmc. Contact opnemen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto door fauxels via Pexels

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Economie & Duurzaamheid

Beheerders gezocht banner