Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Wetenschap & Techniek - Slimme technologie en krachtige samenwerking maakt Brainport toekomstbestendig voor iedereen. Regionale bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden, vertegenwoordigd in de Stichting Brainport, formuleerden samen met honderden regionale vertegenwoordigers hoe zij de komende jaren de economische positie van Brainport Eindhoven gaan versterken.

Dit op een zodanige wijze dat alle inwoners er baat bij hebben, er voldoende werk is en er goede opleidingsmogelijkheden bestaan voor iedereen.


Brainport en medische technologie
040 Eindhoven Wetenschap & Techniek – In Brainport Eindhoven werkt een groot aantal bedrijven en organisaties aan medische technologie. Deze sector (medtech) bestaat uit een waardevolle mix van OEMs, suppliers, MKB en scale- en start-ups die nauw met elkaar samenwerken en met kennis- en onderwijsinstellingen als TU-Eindhoven en TNO. Focusgebieden zijn onder meer sensoren voor monitoring  en diagnose, medische beeldvorming, robotica en regeneratieve geneeskunde.
Brainport Development richt zich de komende jaren op het versterken van een Brainport med-tech cluster door meer partijen aan elkaar te verbinden en bij te dragen aan internationale marktbewerking.


Medtech Innovation Center

Verder zet Brainport zich voor de regio intensief in voor het toekomstbestendig maken van de zorgketen door slimme technologische toepassingen gericht op gezondheid, zorg en vitaliteit te combineren met een goed georganiseerd netwerk van bedrijven, organisaties en overheden die zijn verenigd in Coöperatie Slimmer Leven. 
Een ander voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen zorginstellingen, bedrijfsleven en kennisinstelling is het Eindhoven Medtech Innovation Center, waar o.a. wordt gewerkt aan het opzetten van een ‘Health data-platform’ waardoor de juiste zorg op de juiste plek geboden wordt, diagnoses en behandelingen verbeteren en innovaties kunnen worden doorontwikkeld. 


Internationalisering Onderwijs voor alle kinderen in de regio
Brainport Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een internationale samenleving. Niet alleen door een toename van het aantal internationals in de regio, maar ook omdat bedrijven steeds internationaler werken. Onderwijs vervult een belangrijke rol in het voorbereiden van leerlingen op een internationale wereld. “Dat is waarom we als regio zeggen: laten we ervoor zorgen dat alle kinderen hier – Nederlandse kinderen en kinderen met andere culturele achtergronden - les krijgen in taalvaardigheid, wereldburgerschap en interculturele communicatie & samenwerking,” aldus burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, tijdens de online kick-off eind september van het programma Internationalisering Onderwijs.
 
Een belangrijk onderdeel van het programma is het investeren in internationale vaardigheden van leraren. Zij vervullen een sleutelrol bij het vormgeven van internationaal georiënteerd onderwijs. Budget en ondersteuning is vanuit Regio Deal middelen beschikbaar voor alle scholen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in de Brainportregio.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Economie & Duurzaamheid