Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

250 groene e-scooters zijn vanaf donderdag 24 uur per dag beschikbaar.

040 Eindhoven Economie & Duurzaamheid - Vanaf heden is elektrische deelscooterdienst felyx actief in Eindhoven. In totaal worden 250 e-deelscooters onderdeel van het Eindhovense straatbeeld, waarvan er nu reeds 80 beschikbaar zijn. Men heeft besloten deze stap ook in Eindhoven te nemen na de succesvolle introducties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Delft en Brussel. Eindhoven daarentegen is de eerste stad waar felyx gebruikers 24 uur per dag een rit kunnen maken.

De groene scooters, ideaal voor studenten
De groene e-scooters van felyx zijn in de drie grootste steden van Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In de zomer van 2019 maakte Brussel kennis met het deelconcept, waarna eerder dit jaar de studentensteden Groningen en Delft volgden. Felyx kiest als volgende stap voor Eindhoven vanwege de brede aanwezigheid van verschillende doelgroepen – waaronder vele studenten. Daarnaast heeft de stad veel intercity-verbindingen; deelvervoer vormt het ideale vervoersmiddel van ov-station naar eindbestemming in de stad. Ook bieden de e-deelscooters een snelle en gebruiksvriendelijke optie voor een rit naar de High Tech Campus.

De groene scooters, innovatief voor Eindhoven
“De uitbreiding van onze dienst naar Eindhoven is wederom een belangrijke mijlpaal. Het brengt ons dichterbij ons doel om reizigers in heel de Benelux, en uiteindelijk Europa, gebruik te laten maken van onze dienst. Ook in Eindhoven gaan gebruikers bijdragen aan een schonere en stillere stad. De stad blinkt uit in technologie en innovatie, dus we verwachten dat felyx ook hier een groot succes zal zijn,” aldus CEO en medeoprichter Quinten Selhorst.

Veiligheid staat voorop
Eindhoven is de eerste stad waar de dienst van felyx 24 uur per dag beschikbaar is. Hoewel nachtelijke ritjes mogelijk zijn, hanteert felyx een streng beleid op misbruik. Zo wordt rijden onder invloed streng aangepakt. Felyx hanteert een two strikes and you’re out-model. Indien bij een felyx-bestuurder alcohol in het bloed wordt geconstateerd, krijgen bestuurders een boete van 500 euro. Bij een tweede misstap kunnen ze de e-scooterdienst nooit meer gebruiken. Daarnaast is de gehele vloot begrensd op de voor snorfietsen wettelijk toegestane snelheid van 25 km/u.

Werking van het systeem
Gebruikers kunnen via de felyx app direct een e-scooter vinden in hun omgeving. Vervolgens verplaatst de huurder zich moeiteloos van A naar B voor een ritprijs van 30 cent per minuut. Parkeren kan na gebruik binnen het servicegebied en na het afmelden van de rit gaat de e-scooter automatisch op slot. De huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerkosten.

Over felyx
Felyx is in 2017 begonnen als Amsterdamse startup met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters in de hoofdstad. Inmiddels is het bedrijf actief in verschillende steden in Nederland en België. Volg felyx op social media en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De felyx-app is te downloaden via de App Store en Google Play.

 

 

 

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Economie & Duurzaamheid