Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Foto: Tower of Light, Jan Fabel + Dirk van Poppel + Erwin Steijlen

040 Eindhoven Cultuur -  We hebben het dit jaar makkelijker gemaakt voor onze bezoekers door de lichtprojecten op de route te filteren. Met vier kleuren geven we op de plattegrond de categorieën aan (Groot Licht, Nieuw Licht, Kunst Licht en Groen Licht). Een extra handvat dus.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunstzinnige projecten, verrast wilt worden door nieuwe lichttechnieken of juist omver geblazen wilt worden door spectaculaire projecties. Niet alleen de categorieën zijn nieuw, maar de hele website en vormgeving van GLOW Eindhoven zijn veranderd. Wat voor gevoel en beeld dit teweeg brengt, laten we zien in de nieuwe teaser van GLOW 2018.

Last but not least start vandaag de early bird verkoop van de meest innovatieve stadion lichtshow ter wereld. De GLOW route met 35 lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland is zoals altijd gratis te bezoeken van 10 t/m 17 november 2018.

Groot Licht - het ultieme WOW effect Met Groot Licht geven we de projecten aan die ook echt groots zijn, in omvang, in spektakel en in beleving. Een voorbeeld van Groot Licht dit jaar is de productie van de Portugese kunstenaarsgroep Ocubo Criativo op de Catharinakerk. Virtuele dansers zijn onderdeel van dit videomapping project. De Catharinakerk is een jaarlijks terugkerende GLOW locatie en bij het publiek zeer geliefd. Ook de projectie op de Lichttoren van Jan Fabel en Dirk van Poppel wordt dit jaar groots. Zij zijn ook de makers van de 2017 publieksfavoriet 'Blob the Bulb'. Nieuw Licht - talent en experiment Deze categorie is een doorontwikkeling van wat vroeger GLOW Next was.

De Nieuw Licht projecten zijn veel meer co-producties van kunstenaars, partners en studenten. Nieuwe, innovatieve werken die zijn samengevoegd op de GLOW route en niet langer geconcentreerd zijn op één locatie. Een bijzonder en uniek Nieuw Licht is chatbot ‘GLOWIE’, een robot die terug praat in woorden en met licht. GLOWIE is speciaal voor GLOW ontwikkeld samen met Greenhouse Group. De chatbot ziet voor het eerst het licht tijdens de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven.

Kunst Licht - artistiek Kunst Licht is de pure vorm van lichtkunst van waaruit GLOW is ontstaan. In het oorspronkelijke logo van GLOW in 2006 stonden letterlijk de waarden ‘light in art & architecture’. Dit zijn de lichtkunstwerken die in al hun eenvoud mooi zijn en verwonderen, met een bepaalde diepgang, 2 esthetiek. Een mooi voorbeeld hiervan is lichtinstallatie ‘Caleidoscope’ van Tamar Frank. In een ronddraaiend ritme creëren vier kolommen onder viaduct Fellenoord een licht- en schaduwspel.

Groen Licht - maatschappelijk- en milieubewust Dit zijn de projecten die gericht zijn op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk bewustzijn. Deze waarden zijn verwerkt in de lichtkunstprojecten. Dit jaar laten we dat onder andere zien in het project Light Market van Lucas Maassen en Margriet Craens. Lichtshow Philips Stadion - start ticket verkoop Het Philips Stadion, altijd levendig en indrukwekkend tijdens wedstrijden.

Maar wat gebeurt er eigenlijk in het stadion als er niemand is? Als alles donker is en alles uit staat. Welke wedstrijd speelt het stadion dan? TWOFIFTYK brengt dit jaar een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is waarbij het stadion tot leven komt en een wedstrijd gaat spelen tussen schaduw en licht, tevens het thema van GLOW 2018. Een fantasievolle show waarbij techniek en muziek de overhand nemen en menselijke vormen aannemen.

Meer informatie over de projecten, de route en de lichtshow staat op gloweindhoven.nl. Met dank aan George&Harrison voor de brand new vormgeving van GLOW 2018, Finetic voor bouwen van de website van GLOW Eindhoven. De teaser werd gemaakt door House of Yellow.

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Cultuur & Uitgaan