Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

040 Eindhoven Cultuur - Eindhoven presenteert de eerste editie van ‘Een Kei Fijne Film’, een korte feel good movie die is bedoeld om de prestaties van de Eindhovenaren van het jaar 2018 op humoristische wijze te eren. ‘Een Kei Fijne Film’ heeft de stad als decor en haar inwoners in de hoofdrol, verpakt in de energie van de stad. Een mooie manier om de dagen bomvol eten, foute kerstmuziek en vervelende schoonfamilie dit jaar op een bijzondere manier te beginnen.

‘Een Kei Fijne Film’ is een initiatief van Eindhoven365, als bedankje aan alle Eindhovenaren. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “Deze film is voor iedereen in Eindhoven. Letterlijk een kei fijne film met ontelbare Bekende Eindhovenaren en dito knipogen naar heden, verleden en ons aller nabije toekomst. Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen. Niet te kort, ook niet te lang en met een stevige uitsmijter. Gezien de hoge mate van verschillende nationaliteiten in onze stad heeft de film Engelstalige ondertiteling. Want de Eindhovense knipoog komt het beste tot zijn recht in het Nederlands.”

De film duurt 10 minuten en 6 seconden. ‘Een Kei Fijne Film’ wordt door een groot aantal organisaties in Eindhoven via social media gedeeld. De eerste reacties van de Eindhovenaren zijn positief. In de eerste 24 uur na presentatie is de film al meer dan 13.000 keer bekeken.

Volledige film
De cast van bekende en minder bekende Eindhovenaren heeft vrijwillig meegewerkt aan het maken van de film, de professionele crew bestaat geheel uit Eindhovenaren. Ook voor de muziek is deels gekozen voor muziek uit de stad, waaronder het bekende nummer 'Rockcity' van Peter Pan Speedrock. 

Reizen & Vakanties

 

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Cultuur & Uitgaan