Economie & Duurzaamheid

040 Eindhoven Economie & Duurzaamheid - Op 14 november 2017 vindt alweer de derde editie plaats van het Kennisfestival ‘Leren in Brainport’. Deze keer met als centraal thema AVONTUUR. Tijdens deze dag ontmoeten en inspireren koplopers op het gebied van onderwijsinnovatie elkaar. Een koploper kan zowel werkzaam zijn als schoolbestuurder in het primair onderwijs, docent in het MBO, of als software developer bij een bedrijf dat applicaties maakt voor het onderwijs. Iedereen die actief bijdraagt of wil bijdragen aan onderwijsvernieuwing kan zich hier presenteren of op ontdekkingstocht komen.

Programma
De bezoekers worden meegenomen in een prikkelende keynote van Diederik Jekel. Diederik is wetenschapsjournalist en hij laat graag zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Zo besprak hij in 2011 op TEDxAmsterdam wetenschappelijke inzichten over het belang van angst en irreële angsten. Verder is hij al jaren regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door om wetenschappelijke inzichten begrijpelijk uit te leggen en begon hij als presentator bij De Wereld Leert Door (2013). Later presenteerde hij o.a. de Nationale Wetenschapsquiz Junior en onderdelen van Zapp Live, Willem Wever en voor National Geographic Channel.

 

Na Diederiks opening is het programma gericht op ontmoeting, inspiratie en doen. Het Kennisfestival ‘Leren in Brainport’ biedt een platform aan iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan de toekomst van het onderwijs en de arbeidsmarkt in Brainport. Door de snelle technologische ontwikkelingen, is het van steeds groter belang dat onderwijs innovatief en toekomstgericht is. Competenties die gevraagd worden door bedrijven en kennisinstellingen veranderen voortdurend. Het gaat naast technische kennis en 21st century skills ook steeds meer om competenties als ondernemen, onderzoeken en ontwerpen. Tijdens het festival ontmoet je collega’s uit het vak die je meenemen in hun wereld en je laten ervaren wat het directe leereffect op de leerlingen is.

Delen, informeren en motiveren
Iedereen weet dat innovatief onderwijs nodig is om te zorgen voor voldoende goed opgeleide vakmensen en kenniswerkers. Talent is een essentiële randvoorwaarde voor economische groei in Brainport Eindhoven. Maar hoe organiseren we in de toekomst in Brainport het leren voor inwoners van 0-80 jaar? Wat gebeurt er nu al en waar kunnen onderwijs, bedrijven en organisaties samen optrekken om sneller vooruit te komen? Hiervoor hebben we alle niveaus en soorten onderwijs nodig - van primair onderwijs tot HBO. Tijdens het kennisfestival kun je kennis en ervaringen delen, nieuwe mensen ontmoeten, je laten informeren en motiveren. Iedereen leert!

Wil je meer weten over deelname als organisatie of wil je het kennisfestival bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op: http://www.lereninbrainport.nl/kennisfestival.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

16 december 2018

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

advertentie

coolblue

One.com